Nå, forloren hare. En veritabel klassiker.
Allerførst tager du en pande, smider en håndfuld hakket bacon i, rister op og tilsætter to store fintsnittede løg. Rist løgene, indtil de begynder at karamellisere.
Mens det sker, blander du haren: 500 gram hakket kalv og flæsk, en håndfuld finthakket bacon, et stort revet løg, to tsk sennep, en håndfuld rasp, et par skefulde mel, masser af frisk timian, lidt chilipulver, salt og peber. Sørg for at blande godt, så du ikke har lommer af rasp i haren. Form et brød af blandingen og pak det ind i bacon.
Læg haren i et ildfast fald, sammen med tomater, de karamelliserede løg, baconen, et par fed hvidløg, et par kviste timian og en god sjat vand vand. Smid i ovnen ved 180 grader.
Haren skal have en halvanden time i ovnen, og så…
…skal den hvile i 20 minutters tid.
Tag de fleste af tomaterne op af fadet og si resten af guffet ned i en kasserolle. Reducér og pisk lidt koldt smør i. Justér med salt, peber og lidt citronsaft.
Servér med kartoffel- og pastinakmosen, som du har lavet, mens det ovenstående hurlumhej stod på, et par af de bagte tomater og en omgang sauce.
Husk, at endestykkerne – eller lut-enderne, som det hedder på østjysk – på en forloren hare er de bedste. Uhhh, baby!