Svinekam med rodfrugter og bagte rødløg – kom an, efterår!

Køb en god svinekam med masser af fedt under sværen og prop den med masser af salt, peber og friske timiankviste.

Ind i ovnen ved 180 grader en halvanden til to timer. Smid et fad under grisen med vand og lidt løg, timian, gulerødder og hvidløg. Til sidst skal sværen lige have lidt grill, og så skal kammen hvile i mindst 20 minutter.

Prøv lige at se den grisebaron…knas!

Rodfrugterne er her gulerødder og persillerødder. Lidt timian, et par smørklatter og rapsolie. Rødløgene er krydsede og proppet med lidt smør, salt, peber og…yes, mere timian.

Når du tager stegen ud og lægger den til at hvile, kan du vælge at tage rodfrugterne fra og lige glacere dem i en pande, mens løgene bager færdige. Det giver grøntsagerne en delikat og sprød overflade.

Det var så næsten det.

Til sidst en sauce: Smæk en kasserolle på varmen og si et par gode suppeøser af den gode likør med grøntsager, du han samlet under grisen. Brug suppeøsen til at presse alt det gode ud af grøntsagerne gennem sien. Reducer suppen lidt. Pisk lidt koldt smør og en god tsk dijonsennep i. Juster med salt, peber og lidt æbleeddike.

Anret kødet og grøntsagerne med griseessensen og lidt frisk timian.

med emneordet , , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: