Så er jeg tilbage fra tre monstrøse maduger i Kina – deraf manglen på opdatering af bloggen. Ja, det var jo ikke fordi, jeg havde mistet lysten til at skrive…troede du det? Virkelig?! Nåh, godt! Her er et par af de måltider vi spisepindede ned i løbet af turens første halvdel.
Den første aften i Beijing stavrede vi ned ad en lille sidegade et stykke fra hotellet, slog os ned ved et af bordene ude på gaden og fik bestilt to retter fra kortet. En bastant nudelret med grisestrimler og en subtil bagkant af stjerneanis:
Og en ret med grønne chilipebre, bacon, sichuanpeber, selleri og springløg.
Heldigvis blev vi også udstyret med to store lokale Yanjing-øl. Kineserne brygger lyst (lige over 3 %) og stort (600 ml.). Begge dele passer perfekt til mængden af chili i maden.
Og så dagen efter på Wonton Hou tæt på Trommetårnet: Lette og bløde wontoner med herligt krydret rejefyld.
Og chiliramen med oksekød og masser af soja. En stærk satan.
Så en barbeque-restaurant i Wangfujing. Hul i bordet og en spand med varme kul i hullet. Go!
Her er det mørt oksekød i en soya-/sesamoliedressing.
…der ryger på
En syrlig og kølig tangsalat: Gulerødder, agurk, tang, bønnespirer og andre godheder.
Mad i Kina er, som så meget andet der, særdeles billig. Et måltid som det øverste – to retter og to store øl – stod os i omkring 35 kroner i alt. Og i Beijing er alle verdens og Kinas forskellige køkkener samlet.