Kina del 1 – Beijing

Så er jeg tilbage fra tre monstrøse maduger i Kina – deraf manglen på opdatering af bloggen. Ja, det var jo ikke fordi, jeg havde mistet lysten til at skrive…troede du det? Virkelig?! Nåh, godt! Her er et par af de måltider vi spisepindede ned i løbet af turens første halvdel.

Den første aften i Beijing stavrede vi ned ad en lille sidegade et stykke fra hotellet, slog os ned ved et af bordene ude på gaden og fik bestilt to retter fra kortet. En bastant nudelret med grisestrimler og en subtil bagkant af stjerneanis:

Og en ret med grønne chilipebre, bacon, sichuanpeber, selleri og springløg.

Heldigvis blev vi også udstyret med to store lokale Yanjing-øl. Kineserne brygger lyst (lige over 3 %) og stort (600 ml.). Begge dele passer perfekt til mængden af chili i maden.

Og så dagen efter på Wonton Hou tæt på Trommetårnet: Lette og bløde wontoner med herligt krydret rejefyld.

Og chiliramen med oksekød og masser af soja. En stærk satan.

Så en barbeque-restaurant i Wangfujing. Hul i bordet og en spand med varme kul i hullet. Go!

Her er det mørt oksekød i en soya-/sesamoliedressing.

…der ryger på

En syrlig og kølig tangsalat: Gulerødder, agurk, tang, bønnespirer og andre godheder.

Mad i Kina er, som så meget andet der, særdeles billig. Et måltid som det øverste – to retter og to store øl – stod os i omkring 35 kroner i alt. Og i Beijing er alle verdens og Kinas forskellige køkkener samlet.

med emneordet

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: