Min gode madven André lavede på en sommerhustur i januar en enormt appetitvækkende smadrepandemorgenmad. Her er min version, der også involverer æg direkte i bradepanden og citronskal. Du skal købe eller bytte dig til: Gode stærke pøller, tomater på stænglen, bacon, små nye kartofler, æg, en citron, hvidløg, olivenolie, salt, peber og en rosmarinbusk.
Start (fx aftenen før) med vaske kartoflerne og forkoge dem i en 10-15 minutter. Lad dem køle ned og smid dem i en god stor bradepande. Giv dem lidt olivenolie, salt og peber. Steg pøllerne og baconen på en pande, men ikke helt færdigt. Smid dem ned i bradepanden sammen med tomater på stænglen, masser af rosmarin, hele fed hvidløg med papiret på og citronskal. Salt, peber og lidt mere olivenolie.
Giv bradepanden en halv time i ovnen ved 150-180 grader. Fem minutter inden den ryger ud, knækker du æg ned i bradepanden og giver det hele lidt mere rosmarin. Salt og peber til sidst.
Servér med godt brød og stærk kaffe, HP-sauce, tomatketchup og måske en hjemmerørt aioli.
God start på dagen, ik’?