I det sydlige Irland ligger byen Cork, og i hjertet af den er The English Market, som er et herligt madmarked hovedsageligt med lokale produkter. Specielt fiske- og skaldyrsudvalget er i særklasse, men der er også spøjse traditionelle irske produkter som fåremave og utallige udgaver af blodpølse.
Og det er jo i sig selv fedt nok, men som en bonus ligger der oppe på første sal en restaurant, der laver mad med råvarerne fra markedet. “The market is our larder”, står på en tavle ved indgangen. Stedet hedder The Farmgate Restaurant.
Vi var der en lørdag eftermiddag ved to-tiden og måtte vente en tyve minutters tid. Et populært sted, der for mit vedkommende bød på turens bedste måltid.
Først tre gigantiske østers. Fede og fantastiske.
Til hovedret grillet rødspætte med kryddersmør og pommes anna, samt en grov mos lavet på gulerødder, selleri og majroer. Klassisk!
Og til slut en æbletærte med custard.
Nammenam.
Helt klart et besøg værd, hvis du på et tidspunkt er på den grønne ø.