En klassiker.
Køb en kylling eller en høne. Køb en røvfuld glasasparges, 1 liter sødmælk, en pakke smør, en citron og en pakke festtarteletter. Fra dit skab tager du salt, peber og lidt mel.
Kog fjærkræet i en times tid. Tag det op, lad det køle ned og pil det. Med fingrene…så du får kød i lange trævler. Hæld fonden i en skål. Smid gryden tilbage på blusset og smid cirka en tredjedel af smørpakken i. Lad det smelte og bruse af og tilsæt melet. Bag melet igennem i smørret og tilføj fond lidt af gangen, mens du rører som en gal. Bare rolig: klumperne skal nok forsvinde. Tilsæt derudover lidt mælk og noget af vandet fra glasaspargesen. MEN…lad ikke saucen blive for tynd. Smid til sidst kødet i og varm igennem. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Frem med festtarteletterne og en mørk øl.