Gyoza med svin og jomfruhummer – og øl, ik’?

Gyoza er geniale med masser af crispy chilisauce, soyadyppelse og en høj kold øl.

Du har brug for 100 gram hakket økosvinekød og lige så meget jomfruhummerkød. Jomfruhummerne knækker du kroppen af og den hakker du så – husk at fjerne tarmstrengen. Bland kødet med et revet fed hvidløg, et finthakket springløg, lidt soja, en lille finthakket gulerod og revet ingefær. Krydr med salt og hvid peber.

Steg en lille klump af farsen og smag.

Juster. Lidt mere salt, ik’?

Lad farsen hvile lidt. Og så i sok.

Man kan godt selv bakse en dej sammen – hvedemel, vand – men gør dig selv en tjeneste og køb en favnfuld gyoza-wrapper-pakker og smid dem i din fryser. Det bliver du glad for.

Og så er det egentlig bare at lægge en teskefuld fars i midten af en dejplade, væde kanten med vand og samle den ved krympe den ene side op mod den anden bid for bid. Og ja, selvom det er svært at forklare, men faktisk nemmere at gøre. Ellers tjek lige den her korte video.

Når du har alle pakkerne på plads, skal der steges og dampes. Kom lidt neutral olie i din bedste pande og steg gyozoerne indtil de er sprøde i bunden. Kom lidt vand ved og læg låg på. Damp en 3-4 minutter.

Klar.

med emneordet

1 thoughts on “Gyoza med svin og jomfruhummer – og øl, ik’?

  1. Mange tak for denne vidunderlige opskrift! Vi har endelig fået lavet denne fine retog alle var begejstrede.

    Like

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.