Du har sikkert lavet hummus masser af gange før, men den her version hopper elegant over hegnet, der står mellem kategorierne “simpel 90’er-dip” og “gedigen forret”.
Hvis man hiver hummussen lidt enderne og kæler for serveringen, kan den nemlig sagtens stå alene som en fuldt tilstrækkelig forret sammen med lidt grillet brød,
Til selve hummussen skal du bruge 400 gram kogte kikærter, en del olivenolie, to fed hvidløg, to tsk tahin, saften fra en halv citron, spidskommen, salt og peber.
Blitz det hele sammen og smag til undervejs. Specielt salt- og syreniveauerne er vigtige. Hvis du har en lille knold ingefær, synes jeg det løfter smagen at fintrive lidt af den i også.
Hold en lille håndfuld af de kogtekikærter tilbage og fritér dem i et par spiseskefulde olivenolie sammen med lidt paprika. Kun lige et par minutter, indtil de er sprøde. Paprikaen kan nemlig også godt tage en besk smag, hvis den varmes for hårdt for længe.
Men pass auf! Kikærterne sprutter, når de kommer i den varme olie. Så sørg for at alliere dig med et stort låg eller en asbestheldragt og din dykkermaske.
På toppen af hummussen smider du de friterede kikærter og lidt af paprikaolien, sammen med hakket bredbladet persille, lidt spidskommen og stærk paprika. Har du fået fat i den lidt mere flydende form for tahin, kan du også dryppe lidt af den på toppen.
Server med det samme med grillet brød til at skovle med.