Silkeblød og cremet chai-is – en sofistikeret icetea

image

En lille cremet is der rundede min indiske madklubaften af i fredags – i hvert fald madmæssigt.

Start med at riste en kanelstang, et par nelliker, en 6-8 kardemommekapsler, en stjerneanis, lidt hvide peberkorn og lidt allehånde i en tykbundet gryde. Det gælder om at vække olierne i dem

Hæld en kvart liter piskefløde og en kvart liter sødmælk i gryden, skru ned på lavt blus og lad det simre lidt sammen med krydderierne. Du kan sagtens snyde dig udenom palaveret med at riste krydderier ved at gå i en tehandel – for eksempel Netto – og købe en pakke chaitebreve. En to-tre breve går fint som substitut til krydderierne.

Lad massen køle ned, si krydderierne fra – eller pil teposerne op – og tilsæt 2 æg, 100 gram sukker og et nip flagesalt. Pisk massen godt sammen indtil æggene og sukkeret er fuldstændig opløst i flødemælken.

Og nu varmer du så hele massen op under omrøring. Stop inden den koger, men efter den har tyknet betragteligt.

Så er det bare at køle massen ned og køre den gennem din ismaskine.

Nå ja, altså sådan en skal du jo have. Joh! Altså har du ikke læst opskriften igennem, før du gik i gang? Tsk tsk. Nå, men afsted til H.W. Larsen med dig.

med emneordet , , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: