Masser af fløde og champignoner giver mening på en kold vinteraften, men absolut ikke, når man sidder på altanen i aftensolen med stråhat og kølig hvidvin i glasset.
Så jeg har lavet en let sommerversion af den gamle aftensmadstraver, der erstatter den flødebaserede sovs med en aromatisk tomatsalsa.
Start med at hive din stavblander frem. Den skal bide i 4-6 store tomater, 2 skalotteløg, en stor dusk persille, en stor dusk kørvel, et fed hvidløg, lidt olivenolie, citronsaft, lidt korianderfrø, salt og peber.
Blend indtil du har en ensartet, men rustik tomatsalsa.
Og så kødet.
Koteletter.
Giv dem masser af farve over blusset direkte i det fad, du vil bage dem i. Ingen grund til at svine en pande til. Giv dem lidt salt og peber, mens du bruner dem.
Et aluminiums- eller stålfad er en god ide.
Et keramikfad er ikke en god ide.
Pokkers!
Nå men.
Når koteletterne har fået farve i kinderne, hælder du salsaen over og skraber godt rundt i hele fadets bund, så du får løsnet alle det fastbrændte og karamelliserede kødsaft. Masser af smag der.
Giv det hele en 20 minutters tid i en ovn ved 180 grader.
Det var sgu det.
Forbandet let. Forbandet lækket.
Hej Jan
Ærgeligt med fadet, men hvor ser det lækkert ud. Jeg savner tit en sommerlig måde at lave koteletter på, så jeg må snart prøve din version.
Bedste hilsner Sofie
LikeLike