En iskold version af universets bedste drink.
Ingredienserne er få, nemlig 1/2 dl vand, 60 gram sukker, 1/2 dl gin, 3 dl tonic og en citron. Det giver en lille halv liter sorbet, nok til en 6-8 portioner.
Med 60 gram sukker træder syren fra citronen og bitterheden fra tonicvandet tydeligt frem. Det synes jeg er skidegodt. Men hvis du er til en sødere sorbet, så kan du…ja, netop.
Start med at lave en simpel sirup ved at varme vandet og sukkeret op, indtil sukkeret er smeltet. Tag af blusset.
Tilsæt saften og skallen fra citronen og gin’en og tonicvandet. Sæt blandingen på køl, så du hjælper din ismaskine på vej. Inden du skal bruge blandingen sier du citronskallerne fra.
Sorbetblandingen kan sagtens laves dage i forvejen og så trækkes gennem ismaskinen lige inden, du skal bruge den.
Udover sorbet’ens egenskaber som dessert så kunne man jo også bruge den som grundlag for en frozen daiquiry.
God lørdag, drenge og piger.
[…] Jeg har i øvrigt for et par år siden eksperimenteret med en anden gin & tonic-dessert, nemlig i sorbet-form. Den kan du finde her. […]
LikeLike