Du skal bruge en helt klassisk mørdej, som du kan finde opskrift på rigtig mange steder på nettet.
Hvis du ikke orker mere museklikkeri i dag, er her en, som jeg altid bruger. Mest fordi den er let at huske: 250 gram hvedemel, 125 gram smør, 100 gram sukker, et æg, lidt vanillesukker og et lille nip salt.
Nudlr og ælt det hele sammen i et raskt tempo. Folie om og i køleskabet en times tid. Rul ud og smid det i en smurt tærteform. Krøllet bagepapir fyldt med bønner eller ris i og bag ved 170 grader i en 20 minutters tid. Ud med formholderen og bag yderligere måske 10 minutter, indtil du er tilfreds med farven.
Mens tærteskallen bager, laver du fyldet. Varm 3 dl creme fraiche, 1,5 dl fløde, saften fra 1/2 appelsin og lidt Cointreau roligt op over svag varme. Tag gryden af varmen ved en 60-70 grader og smelt 200 gram hvid chokolade i flødeblandingen. Rør til sidst tre udblødte blade husblas i.
Hæld fyldet i tærten og sæt den i køleskabet et par timer.
En frisk og let syrlig appelsinsalat fungerer godt til.
Mmmmm!