Tærte med hvid chokolade og appelsin – sig “appelsiiiin!”… og ja, altså også “hvid chokolade!”

Du skal bruge en helt klassisk mørdej, som du kan finde opskrift på rigtig mange steder på nettet.

Hvis du ikke orker mere museklikkeri i dag, er her en, som jeg altid bruger. Mest fordi den er let at huske: 250 gram hvedemel, 125 gram smør, 100 gram sukker, et æg, lidt vanillesukker og et lille nip salt.

Nudlr og ælt det hele sammen i et raskt tempo. Folie om og i køleskabet en times tid. Rul ud og smid det i en smurt tærteform. Krøllet bagepapir fyldt med bønner eller ris i og bag ved 170 grader i en 20 minutters tid. Ud med formholderen og bag yderligere måske 10 minutter, indtil du er tilfreds med farven.

Mens tærteskallen bager, laver du fyldet. Varm 3 dl creme fraiche, 1,5 dl fløde, saften fra 1/2 appelsin og lidt Cointreau roligt op over svag varme. Tag gryden af varmen ved en 60-70 grader og smelt 200 gram hvid chokolade i flødeblandingen. Rør til sidst tre udblødte blade husblas i.

Hæld fyldet i tærten og sæt den i køleskabet et par timer.

En frisk og let syrlig appelsinsalat fungerer godt til.

image

Mmmmm!

image

med emneordet , , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: