Hver eneste gang jeg laver den her ret, forbløffes jeg over, hvor koncentreret smagen af grisebassen bliver. Vildsvin kan godt være lidt svært at få i indkøbsnettet, og du kan selvfølgelig godt bruge en helt almindelig lyserød dansk gris til den her ret.
Skær et pund vildsvinekød (fx nakkekam) i store tern og mariner det i en masse sojasauce i en times tid. Tag kødet op af soyaen og steg det i en 1-2 cm olie i en gryde. Gå efter en god gylden skorpe.
Hiv grisen op og hæld olien fra.
Returner kødet til gryden sammen med 3-4 store løg i skiver, en stjerneanis, en kanelstang, en tsk sukker, 5-6 hakkede fed hvidløg, en masse revet ingefær, tørret mandarinskal, en masse knust szechuanpeber peber, en halv liter vand, et stort bløb risvin og soyaen, som du marinerede kødet i.
Sæt gryden med låg ind i en ovn ved 150 grader i 2 timer. Rør lidt i gryden en gang i mellem.
Server med friskrevet ingefær og lidt springløg.
Jamen, for djævlen da….dét der…det er godt!
———-
Short and sweet and in English
Marinate a pound of wild board meat in soy sauce for a couple of hours, roughly dice and shallow fry it. You’re looking for lots of colour.
Take the meat out and discard the cooking oil. Return the meat to the pot and throw in 3-4 large chopped onions, a star anise, a stick of cinnamon, a teaspoon of sugar, 5-6 chopped up garlic cloves, a lot of grated ginger, dried mandarin peel, a lot of crushed Szechuan peppercorns, half a liter of water, a splash of rice wine and the soy you marinated the meat in.
Pop the lid on the pot and place it in a 150 degrees Celsius oven for 2 hours.