Makrel + halm + ild = efterårsforret

Da jeg var knægt brændte landmændene halmstubbene af på marken, når høsten var overstået. Så var det officielt efterår. Den duft har jeg her prøvet at hente ind på tallerkenen i en let efterårsforret. Retten kan forberedes i god tid før måltidet og så samles på to minutter lige inden servering.

Rettens stjerne – makrellen – har jeg fået fiskemanden til at filletere. Jeg giver dem lidt peber og havsalt og smider dem på en meget varm pande. Skindsiden først. Et par minutter på hver side. Højst.

image

Så lægger jeg lidt halm i panden.

image

Tilsætter ild.

image

Lader det brænde lidt og lægger låg på panden. Lad makrellen røge i et par minutter. Læg filleterne i bagepapir med lidt olie og læg i køleskabet.

Rødbedecremen laver jeg ved at koge rødbeder og blende dem sammen med creme fraiche, citronsaft, salt, peber og en lille smule cayennepeber. Dræn cremen gennem et kaffefilter og blend den igen. Fyld på doseringsflaske.

Og så til at samle retten.

Nederst flager af den halmrøgede fuldfede makrel. Lidt revet peberrod. Fintsnittet glaskål. Fintsnittet fennikel. Rødbedecreme. Kørvel. Lidt rapsolie.

image

For et år siden havde jeg også makrel på bloggen – se her.

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: