Anmeldelse – Fiskekrogen, Göteborg

Vi var i den lange weekend et par dage i Göteborg. Byen har for mig altid har været en, man bare kørte igennem for at komme et godt sted hen – de norske og svenske skisportssteder. En slags Sveriges svar på Fyn. Det viser sig dog selvfølgelig, at være en rigtig hyggelig by, når man kommer ind i midten, og en by med en fantastisk madkultur, når det kommer til fisk og skaldyr.

Vi havde hjemmefra reserveret bord på to restauranter. Torsdag aftens valg – Restaurant Familjen – skuffede en smule, men fredag aften spiste vi på Fiskekrogen på Lilla Torv, og det var et helt igennem fantastisk oplevelse.

Deres glansnummer er en urimeligt overdådig fiske- og skaldyrsbuffet, der serveres i et smukt og klassisk fiskerestaurantslokale med hvide duge på bordene, mørke møbler, fade med champagne- og hvidvinsflasker overalt, et bar-setup med servering og et sart lysindfald fra den tidlige sommeraften udenfor.

Måltidet indledes med en intens muslingesuppe, pisket med fløde og serveres med et stykke smørstegt brød og to muslinger på størrelse med jeg ved ikke hvad. Det er sådan en suppe, der virkelig tager pusten fra en og gør det modsatte ved appetitten.

Hvidvin og champagne.

Søkogte pilselvrejer og aioli.

Flutes og knækbrød.

Jomfruhummere, nye kartofler i smør og dild, laks, gratineret torsk, kanapéer med rejer og æg, røgede rejer, kartoffelsalat med rødløg, krabbeklør og en masse andre småretter.

Buffeten er så klassisk, at det næste gør ondt, og tilberedningen og servicen sidder så meget i skabet, at man bliver helt glad indeni. Til sidst er man bare mæt og lykkelig. 

Der er kun 318 kilometer fra København til Göteborg.

Bravo!

Fiskekrogen
Lilla Torget 1 
Göteborg, Sverige
+46 3110 1005
www.fiskekrogen.se

med emneordet

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: