Retten her er inspireret af en tallerken, vi blev præsenteret for i Thailand – lige ved siden af vandet. Dernede var muslingerne godt nok grønne. Grønmuslinger.
Muslingerne har jeg renset og sorteret. Derefter er de blevet dampet i omkring 2 dl vand tilsat, 2 spsk sojasauce, 1 tsk fiskesauce, 1 tsk risvineddike, saften fra en halv lime, et grofthakket fed hvidløg, lidt grofthakket ingefær og hakket chili efter smag.
Husk ikke at give muslingerne for længe i gryden.
Så har jeg taget muslingerne op af gryden, pisket lidt kokosmælk i fonden og derefter returneret muslingerne til gryden. Så har jeg øst op og anrettet med fintsnittet rød chili, ingefær og hvidløg. Tyndtsnittet citrongræs og springløg. Koriander og revet limeskal.
Fonden er helt fantastisk. Dyb og stærk med et syrligt punch fra limen og friskhed fra urterne og ingefæren. Husk brød til at suge den op med.
God fornøjelse.