Stegte fiskeboller med karse – wuuu!

Godt nytår! Ok, jeg åbner årets bal med en let fiskeret, der fungerer fint som forret eller bare som en lille snack inden et måltid. Lægger man en 10-15 af dem op på en tallerken, nærmer vi os en hovedret.

Du skal bruge: 500 gram fiskefars, 100 gram rasp, en stor håndfuld karse, 3 tsk stærk sennep, saften fra en citron, et æg, salt og peber. Rør alle ingredienserne sammen og lad farsen trække i køleskabet en times tid. Tril små fiskeboller og steg dem på panden i smør. Du kan også panere og friturestege dem, hvis du er i et “op i røven med nytårsforsættet”-lune.

Her har jeg serveret dem med karse, citron og en dip rørt med soja, fiskesauce, sukker, æbleeddike og masser af revet ingefær. Hvidvin?

Ud over at spise dem som de er med en dip, kunne de jo også sammen med en tomatsauce blive til en pastaret, de kunne fyres i en sandwich, de kunne klæde en fiskesuppe eller noget helt tredje.

God weekend.

In a nutshell and in English:

500 grams of minced fish, 100 grams of breadcrumbs, a big handful of watercress, 3 teaspoons of strong mustard, the juice of one lemon, an egg, salt and pepper. Mix all the ingredients and let the mixture rest for an hour in the fridge. Roll out balls and fry them in butter or – if you’re in a bollocks-to-the-new-year’s-resolution kind of mood – deep fry them in oil.

The dish is served with more fresh watercress and a dipping sauce made with soy sauce, fish sauce, a bit of sugar, apple cider vinegar and lots of graded ginger.

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: