Jeg besluttede mig for at lave en ret udelukkende med råvarer fra de nye torvehaller her i København, og det er absolut forbandet let. Jeg er blevet rigtig glad for det sted, og det er specielt smukt og inspirerende en solrig lørdag formiddag.
Makrellen er fra Hav.dk-standen og resten af rettens ingredienser fra grønthandleren udenfor tættest på Frederiksborggade.

Salaten består af fintsnittet fennikel og savoykål sammen med lidt tykkere skiver af kastanje og vendt i en helt simpel dressing på lige dele citronsaft og rapsolie. Dild, fennikeltop, salt og peber er der også i. Kastanjerne bruger jeg rå, det giver en dejlig blød men fast konsistens i salaten, der virker godt sammen med de sprøde grøntsager.

Inden jeg steger makrelfileten, giver jeg den lige nogle rids i jakken. Så steger den hurtigere og bøjer ikke så meget op, når den ryger på panden.

Jeg anretter med lidt revet citronskal og mere frisk dild.

God fornøjelse.