Svensk cowboygryde – svineskank, æbler og alt andet godt fra Småland

Denne opskrift startede i Willys supermarked i Eksjö midt i Småland ved synet af en svineskank. Weekenden var så småt ved at rulle i gang, og vi var på udkig efter noget, der kunne tilberedes over bål i lang tid, og som kunne mætte syv sultne gutter.

Mens der blev tændt op på bålpladsen, skar jeg frakken af svineskanken, der senere blev til en lille ølsnack i form af hjemmelavede flæskesvær. I den store gryde kom først bacon, og i det afsmeltede fedt brunede jeg benet fra skanken og derefter kødet skåret fra benet. Så fulgte grofthakkede løg, knoldselleri, et par røgede vildsvinepølser skåret op, en øl, masser af timian, en chili, sorte peberkorn, enebær, to store skefulde grov sennep, store stænk worcestershiresuce, æbleeddike, vand og salt. Og så…4 timer over bål.

Efter de fire timer tilsatte jeg tre store æbler groftskårne, to store håndfulde tragtkantareller, som vi samlede tidligere på dagen, en rigtig god sjat fløde og gav den en halv time mere over gløderne.

Kartoffelmos og tyttebærkompot – det sidste var desværre sluppet op, da billedet blev taget.

Kødet var faldet fuldstændig fra benet og blevet til trævler i retten. Næste dag var der en lille smule tilbage i gryden, der kunne smøres på brødet som en art griserillette. Mageløst!

med emneordet

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: