Pastinaksuppe med friteret pastinakskræl og karse – ah, varmt.

Her er en – som de fleste supper er – hurtigt og velsmagende efterårssuppe. Suppen indeholder kun fire ting: Pastinak, kartoffel, hønsefond og lidt smør.

Det første trin er at få fat i en god hønsefond. Ligger der ikke en i din fryser fra sidste gang, du lavede tarteletter? Nå, ikke? Jamen, så find på noget! 

Smid fonden i en gryde, fyr op for den og tilsæt skrællede kartofler og pastinakker. Husk at skylle pastinakkerne rigtig godt og gem skrællerne. Grøntsagerne skal være dækkede af fonden, og du skal i hvert fald have to gange så mange pastinakker som kartofler. Kog i en 20-30 minutter.

I mens suppen koger, laver du tilbehøret, der giver den struktur og understreger pastinakken i suppen. Varm olie op i en lille gryde og fritér pastinakskrællerne. De bliver rigtig sprøde og gode og kan sagtens stå selv som en festsnack, hvis det var.

Når grøntsagerne er gennemkogte, hælder du det meste af kogefonden fra i en skål. En stavblender i gryden og purér. Tilsæt herefter det tilbageholdte kogefond lidt af gangen, indtil suppen har en tykkelse, der behager dig. Til sidst pisker du lidt kold smør i og smager til med salt og friskkværnet peber.

Anret med de friterede skræller og karse.

med emneordet , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: