Bagt grøn karry med kylling – god weekend!

Yes! Der er virkelig smæk på den her – både frisk og intens på samme tid. Opskriften involverer en hel del forskellige ting, men er turen til grønthandleren værd. Og mange af tingene har du sikkert allerede i skabet, hvis du en gang i mellem laver asiatisk mad. Her hvad du skal bruge:

To hele kyllinger, to dåser kokosmælk, 4 dl yoghurt naturel, et stort bundt koriander, et mindre bundt mynte, 3-4 stængler citrongræs, en stor knold ingefær, to grønne chilier, 6-8 fed hvidløg, 4-6 springløg, en dåse bambusskud, en god sjat thai fiskesauce, 2 limefrugter og 1 spsk brun farin. Og sidst, men ikke mindst, en god karryblanding: 2 spsk fennikel, 2 spsk korianderfrø,  6-8 kardemommekapsler, en lille stang kanel og 1 spsk sort peber.

Her er til en seks-otte personer.

Ok, lad os klø på. 

Start med at partere kyllingerne. Del hver af filleterne i tre store stykker og hak tutten af lårene. Brun alle stykkerne godt og grundigt og stil kødet til side.

Herefter laver du den grønne karrypasta. Smid ingefær, hvidløg, 1 stængel citrongræs, chili, hoveddelen af korianderen og mynten, en sjat fiskesauce og en sjat soja i en hakker. 

Brrrzzzzzrrrrrrrr!

Så laver du den tørre karry. Altså kardemomme, fennikel osv. i enten en morter eller en kværn (eller en stor cementblander tilsat en rystepudser). Når du har lavet karryen, rister du den på en tør pande for at bringe smagen helt frem i bussen.

Og så…blander du det hele sammen i en stor gryde – kødet, karrypastaen og den tørre karry. Og bambusskudene, kokosmælken, farinen, springløgene og alt det andet, der står i ingredienslisten, men som jeg har glemt her. Ahh ja, et par stængler citrongræs. Kog ved svag varme i en times tid. Smag til med salt, peber og limesaft.

Hæld derefter karryen over i et ildfast fad og smid i ovnen ved 180 grader i endnu en time. Det koncentrerer smagen helt vildt.

Server med ris.

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: