Tilbage på Blanc de tófona i Barcelona

Efter vores besøg på Blanc de tófona sidste år havde stedet antaget nærmest mytisk status i mit gastrohoved. Jeg har delt ud af anbefalinger til venner og kolleger, og de, der har prøvet stedet, har være lige så begejstrede, som jeg var.

Og i tirsdags var vi så tilbage. Vi havde kraftigt overvejet at booke bord, men da vi denne gang boede cirka 50 meter fra stedet, lod vi være. Og det var heller ikke noget problem at få et bord – vi var faktisk de eneste, da vi gik ind ad døren klokken halv tolv. Indehaveren forklarede noget om en helligdag, som vi ikke helt forstod.

Nå men, vi huggede til menukortet og fik bestilt en flaske rød.

…og en hvid.

Og så bragede det løs.

De klassiske croquettes, men med iberico-skinke.

Stegt foie gras med karameliseret top og figner.

Tuntatar med jordbær og ørredrogn.

Blæksprutte med meget al dente kartofler og skummet kokosmælk.

Svineribben med stegte brisler.

Sojamarineret kalvefilet med sesamfrø.

Salat med tun.

En stuvning af porcinisvampe med et pocheret æg.

Og så retur til iberico-grisen – her i en carpaccio med fintsnittet æble.

Desserterne: En mørk og hvid chokolademousse.

En bagt crema catalana med karamelis og friske hindbær.

Og en café expreso. Dejligt.

Alt i alt var vi faktisk lidt skuffede i forhold til sidste år eller i hvert fald mindet om sidste år. Men det ændrer ikke ved, at Blanc de tófona stadig er et fantastisk sted, der varmt kan anbefales.

Blanc de tófona

c/ Bailén 74

Barcelona, Spain, 08009

Telefon: +34 93 232 96 01

med emneordet

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: