Her er min version af denne aromatiske og klassiske italienske ret fra…æhm…hmm…nå ja, Napoli.
Den originale opskrift indeholder masser af basilikum, men jeg er ret pjattet med timian og den skovbundsfornemmelse, det giver til en ret. Derfor har jeg lavet udskiftning på krydderurtefronten.
Du skal bruge 400 gram hakket øko-oksekød, 150 gram bacon, 2 store gulerødder, 2 pastinakker, en halv knoldselleri, to skalotteløg, en dåse tomatkoncentrat, fire fed hvidløg, lidt tørret chili, et par stykker citronskal, masser af frisk timian, et par glas rødvin, salt og peber.
Brun kødet rigtig godt af, så det får masser af mørk farve. Sæt til side.
Skær baconen i tern og rist den af. Skær løg, pastinak, gulerod og selleri i små tern og sauter dem i baconfedtet. Rist tomatkoncentraten i bunden af gryden og rør den ud i retten. Hak hvidløg groft og tilsæt det sammen med det brunede kød, chili, citronskal, timian, rødvin, salt og masser af friskkværnet sort peber.
Lad retten simre ved lav varme i mindst halvanden time, gerne to. Tjek undervejs. Lad den ikke tørre ud.
Vi skal ende med en ragout – mørk, fugtig, krydret.
Juster med salt, friskkværnet peber og lidt mere timian…lidt mere.
Servér over pasta, for eksempel spaghetti, og et kraftigt glas rød.
Yearh!