Gambas al ajillo og potted prawns – ganske enkelt en rejefejring!

Her er to retter i en med tigerrejer i den altoverskyggende hovedroller.

Få fat i en ordentlig omgang rejer. Knæk skallerne af og rens dem. Husk at få tarmstrengen ud.

Nu rykker du.

Først den klassiske og fantastiske konge af tapasretterne: Gambas al ajillo – altså rejer med hvidløg. Varm en del olivenolie op og smid en to tre groftsnittede fed hvidløg i. Lad rejerne følge efter og steg dem kortvarigt, til de tager farve. Giv dem paprika, salt og peber. Lad en god terning smør smelte ned i retten og pynt med persille.

Server med en citronbåd og godt brød. Wow!

Briterne har en småret, der hedder potted shrimp, og som er krydret med muskatnød. Her er min version af den ret, og var mit spanske bedre, ville jeg forsøge mig med et navn til den på det sprog. Men lad os bare kalde den pottet prawns – det er jo tigerrejer, vi bruger. 

Lav en ny portion af gambas al ajillo, men undgå persillen og giv den lidt cayennepeber og muskatnød i stedet og en hurtig hakning i hakkeren.  Hæld op i et glas eller en lille form og top op med klaret smør, så det lige dækker. Sæt i køleskabet natten over.

Et stykke lunt flute eller en skive godt rugbrød med det rejesmør på er fuldstændig uhørt godt!

med emneordet , , , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: