Braiseret kalvesteg i rødvin og timian – efterårsret par excellence!

Nok petitretter! Nu skal vi simre…og simre igennem!

Få fat i et godt stort stykke okse- eller kalveklump, gerne på ben, 100 gram bacon i tern, en halv flaske rødvin, nogle store gulerødder og pastinakker, 6-8 skalotteløg, en porre, 50 gram smør, en sjat balsamicoeddike, masser af frisk timian, et par laurbærblade, en stjerneanis, en røvfuld peberkorn, salt og friskkværnet peber.

Steg baconet i en stor gryde indtil det er gyldent. Del kødet i to, smid det i gryden og brun det godt og grundigt ved fuld skrue. Hæld rødvinen og vand over til det lige dækker kødet. Tilsæt gulerødder, pastinakker og porre hakket i store skriver og løg, balsamicoeddike, timian, laurbærblade, stjerneanis og peberkorn.

Skru ned til lav varme og læg låg på.

Lad retten simre i mindst 2 timer. Vend kødet et par gange undervejs.

Tag kødet op og si resten. Tag pastinakkerne og gulerødderne fra. Pres resten i sien med en suppeøse, så du får alt guldet ned i skyen. Pisk koldt smør i skyen og smag til med salt og peber. Reducér lidt.

Anret med kviste af frisk timian og server med brød.

med emneordet , , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: