Om at udskære en laks til sashimi – konichiwa!

Jeg var på et sushikursus i sommer. Det var nu ikke særligt godt, men jeg fik et par fifs om, hvordan man skærer laksen og tunen ud. Og DET var sgu godt! For man behøver jo ikke købe de der små frosne 100 grams-stykker hos fiskehandleren. Køb bare nogle store stykker filet, frys dem natten over og tø dem op.

Ok, og her er så, hvad jeg lærte: Sashimikødet – altså det bedste kød – sidder på den korte, tykke side af filet’ens midte. Altså til højre for mit snit her:

Midten er ret let at spotte – det er den hvide membran lige til venstre for snittet. Til venstre for midten ligger den næstbedste kød, og det kan man bruge til nigiri. De tynde yderstykker på begge sider, kan du lave makiruller af og det samme kan du af selve midterstykket.

Nå, men her har jeg altså lavet lidt sashimi, som jeg er helt pjattet med, sammen med en god japansk soja.

med emneordet , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: