Pizza – tja, hvorfor ikke?

Dejen laves med 50 gram gær, 1/2 liter lunken vand, 1 kg hvedemel, 5 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt og lidt sukker. Rør gæren ud i vandet med sukkeret, tilsæt de andre ingredienser og ælt, ælt, ælt. Lad dejen samle sig en lille halv time. Her er nok dej til en 5-6 pizzaer

Tomatsaucen laves med et par hakkede skalotteløg og ligeså fed hvidløg stegt i en generøs omgang olivenolie. Tilsæt en god sjat balsamicoeddike og en dåse hakkede tomater og en smule vand. Oregano, lidt sukker, salt og peber. Reducer saucen over blusset i en lille halv time. Hvis du ikke er til en klumpet sauce, kan du altid lige stikke en stavblender i den til sidst.

Saml pizzaerne med toppings øverst og bag dem i ovnen ved fuld knald.

Mine fem tip til en god pizza:

  1. Rul dejen tyndt ud – det er ikke et franskbrød, du laver.
  2. Læg ikke osten øverst, men mellem tomatsauce og topping’en.
  3. Kom oreganoen på efter, at pizzaen er ude af ovnen.
  4. Bland forskellige ostetyper på pizzaen.
  5. Køb aldrig poser med revet ost, der bærer navnet Pizzatopping.

Buon appetito!

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: