Dejen laves med 50 gram gær, 1/2 liter lunken vand, 1 kg hvedemel, 5 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt og lidt sukker. Rør gæren ud i vandet med sukkeret, tilsæt de andre ingredienser og ælt, ælt, ælt. Lad dejen samle sig en lille halv time. Her er nok dej til en 5-6 pizzaer
Tomatsaucen laves med et par hakkede skalotteløg og ligeså fed hvidløg stegt i en generøs omgang olivenolie. Tilsæt en god sjat balsamicoeddike og en dåse hakkede tomater og en smule vand. Oregano, lidt sukker, salt og peber. Reducer saucen over blusset i en lille halv time. Hvis du ikke er til en klumpet sauce, kan du altid lige stikke en stavblender i den til sidst.
Saml pizzaerne med toppings øverst og bag dem i ovnen ved fuld knald.
Mine fem tip til en god pizza:
- Rul dejen tyndt ud – det er ikke et franskbrød, du laver.
- Læg ikke osten øverst, men mellem tomatsauce og topping’en.
- Kom oreganoen på efter, at pizzaen er ude af ovnen.
- Bland forskellige ostetyper på pizzaen.
- Køb aldrig poser med revet ost, der bærer navnet Pizzatopping.
Buon appetito!