Ja, jo.
Stegt flæsk er da godt. Men hvad med teriyaki-marineret flæsk? Stegt?
Alright, go!
Start med dagen før at vende et pund skivet flæsk i masser af teriyaki-marinade.
Der skal være nok til at dække flæsket. Massér det ind. Smid det i en frysepose eller Condi-boks med låg på og så ind i køleskabet. Teriyaki-marinade kan fås i alle supermarkeder, men består egentlig blot af soja, sukker og en eller form for eddike eller risvin med hovedvægten lagt på de salte og søde elementer. Det kan med andre ord sagtens smækkes sammen af, hvad du sikkert har skabene.
Når du tager flæsket ud af køleskabet dagen efter, er det blevet mørkt som vildsvinekød. Klistret, glinsende, saltet, sødt og helt klar til fuldstændig at smadre din grillrist.
Ind i ovnen ved 200 grader indtil det ser færdigt ud – en times tid.
Undervejs vender du flæsket en 3-4 gange, og hver gang pensler du med ekstra marinade. Sukkeret i teriyaki-marinaden vil karamellisere og dække kødet med lettere forbrændt og klistret godhed.
Ak ja, det kan være svært at gå fra sådan en omgang gris, men du er nødt til det. For du skal også nå at samle en frisk og potent salat, som kan hamle op med det fede svin og overrumple dine smagsløg. Altså virkelig komme bag på dem.
Her starter du med at ryste marinaden sammen på saften fra en eller to limes, lidt sesamolie, masser af friskrevet ingefær, et ditto fed hvidløg, lidt mørk sirup og lidt salt.
Rens og snit en 5-6 gulerødder og en halv knoldselleri ganske tyndt og bland det hele sammen med en god håndfuld friskhakket koriander og en par skefulde sesamfrø. Det kan være, at du skal have gang i dit mandolinjern for at komme ned på de få millimeters tykkelse på rodfrugterne, som gør salaten delikat og elegant.
Vend i sidste øjeblik – altså lige inden svinestregerne kommer ud af ovnen – salaten i marinaden, så den beholder sin sprødhed og friskhed. Den der salat kan i øvrigt sagtens stå på helt egne ben.
Det var det. Men hvis du savner lidt ekstra ekstra kapow i retten, kan du tilføje avokado til den.
Husk også grisen.
Hov, den skal sgu da ud af ovnen nu!