Rabarber og lakrids – bedste venner

I mandags var jeg med et par kammerater på Cofoco i Abel Cathrines Gade og mæske mig i deres SPIS-sommertilbud. Fire retters fastlagt Fanø-mad til næsten ingen penge. Et rigtig godt måltid, der blev afsluttet med en dessert bestående af friske hindbær, hindbærsorbet og reduceret fløde.

Øverst lå der et stykke lakridsbånd, som man kender det fra folkeskolens “vi skal have tiden til at gå, så vi sætter nogle elever til at spise lakridsbånd med hænderne på ryggen”. Båndet var blevet brændt, så det var sprødt. Først bitter men så kom den sorte lakridssmag.

Lakrids går godt sammen med mange syrlige frugter og bær, og det fik mig til at kaste denne dessert sammen. Ikke meget fikumdik: En god vanilleis med lun rabarberkompot kogt med vanille og sukker. Øverst har jeg drysset lakridspulver. Det bliver da ikke meget lettere og velsmagende.

med emneordet

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: