Porresuppe med to gange råstegte kartofler

Jeg er for nyligt blevet en del af Københavns Fødevarefællesskab, og ugens grøntsagspose indeholdt blandt andet dejlige pebrede porrer, et hvidløg og en favnfuld kartofler. Alt sammen økologisk. De tre råvarer blev sammen med lidt smør, olie, æbleeddike, kyllingefond og sennep til en varm og pebret porresuppe. Perfekt som forret eller frokost i vindblæst vinterweekend.

Start med at skive to porrer og svits dem i din suppegryde sammen med en god klat smør. Når de har fået lidt farve og er faldet sammen, smider du et fed hvidløg i og hælder en halv liter kyllingefond og en halv liter vand på og lader det hele simre lystigt over svag varme.

Mens suppen hygger sig, skærer du en 4-5 store kartofler i små tern – altså sådan i biksemadsstørrelse – og råsteger dem på en pande i lidt olivenolie og en klat smør. Kartoflerne skal have farve, mere end på billedet. Giv dem også lidt salt og peber.

Når kartoflerne er færdigstegt, hælder du halvdelen af dem i suppen og lader dem koge med et par minutter. Så giver du suppen lidt æbleeddike, en skefuld grov sennep og en god tur med stavblenderen. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret med resten af de råstegte kartofler og nogle porreringe. Kværn peber over suppen.

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: