Ja ja, normalt laves denne ret med en stor, fed, frygtindgydende krabbe, men rejer fungerer ganske fint. Har du krabbe, hummer, krebs eller lignende, spiller det selvfølgelig også.
Retten er ikke raketvidenskab. Man laver en tomatkoncentratbaseret stærk og aromatisk chilisauce og vender rejerne i den. Og så skovler man ind med hænderne og bliver svinet fuldstændig til i sauce og rejehoveder og snask.
Det er sgu godt.
Det eneste problem er, hvordan man drikker den kolde øl med de tilsølede hænder. Men det kan jo være, at den ølbonghjelm, som du købte i sen-90’erne, endelig skal hives frem fra kælderen igen?
Alright.
Du skal bruge et pund rejer, to skalotteløg, to chilier, en stang citrongræs, en knold ingefær, en lime, en dåse tomatkoncentrat, et par springløg, sojasauce, to teskefulde brun farin, et æg, en teskefuld sesamolie, to teskefulde neutral madolie og vand fra hanen.
Først laver du en pasta ved at smide løg, chili, citrongræs, ingefær og saften fra en lime i en foodprocessor. Brrrrzzzzz, indtil du har en ensartet fintgrynet masse.
Varm wokken op og rist pastaen af i olien – madolien blandet med sesamolien. Når du har fjernet en del af væden fra pastaen, tilsætter du tomatkoncentrat, soja, brun farin og lidt vand.
Lad det hele valse lidt, tag wokken af varmen og køl det hele lidt ned inden du tilsætter ægget. På den måde laver du ikke røræg i retten, men tykner den i stedet.
Og nu er du meget tæt på at være færdig. Smag på saucen. Lidt mere soja, måske? Lidt mere limesaft?
Tilsæt rejerne. Vend dem i chilisaucen og kog indtil de tager farve. De skal dog ikke have for meget. Til sidst hakker du springløgene groft og tilsætter dem.
Færdig
Øs op. Knap øllen op. Læg servietterne klar. Spis.
Jeg VIDSTE, jeg skulle have købt en øl-bong dengang. Shit mand. Det kunne have været så smukt. Til gengæld er der altid masser af vådservietter inden for rækkevidde her i børnefamilieland.
Håber i øvrigt du kom godt hjem med snapsen og at palæo-udgaven blev vel modtaget.
LikeLike
🙂
Jo tak, hyggeligt at møde dig.
LikeLike
Det er vist på tide jeg fortæller – din side er min favorit, elsker dit sprog og tone om mad. Ikke mindst er opskrifterne velsmagende og tilgængelige – varmt TAK for mad Jan.
Køkkenhilsen fra Berit
LikeLike
Virkelig behageligt at få at vide. Tusind tak!
LikeLike