Start med at smelte 175 gram smør. Hæld smørret over i en stor skål og pisk 4,5 dl brun farin i. Tilsæt 1,5 dl sødmælk og 3 æg. Pisk mellem hvert æg. Tilsæt 4 dl hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 tsk salt og 3 tsk vaniljesukker.
Pisk godt og grundigt, så du får tævet alt melet ud.
Varm 2,5 dl vand og 2 dl kakaopulver op i en gryde mens du pisker det sammen. Det behøver ikke at koge. Tilsæt kakaovandet til kagemassen lidt af gangen.
Pisk godt og grundigt. Igen.
Hæld kagedejen i en smurt springform.
Og bag i en 40-50 minutter ved 180 grader.
Mens kagen bager, blander du 200 gram smør ved stuetemperatur, 350 gram flormelis, 3 spsk kakaopulver, en tsk vanillesukker. Brug håndmikseren eller bare dine ufatteligt t-shirt-sprængende overarme.
Stil på køl.
Når kagen er bagt – tjek med en kødnål – lader du en køle af, og så giver du den smørcremen.
Spis. Uha!
Altså… Jeg har helt sikkert taget mindst fem kilo på, men for satan hvor var det en fryd for både øjne og mavse! Tusind tak for en møglækker kage i møgklamme mængder! 😉
LikeLike
Sejt. Selv tak.
LikeLike
Sikke en fantastisk kage! Jeg har dog undret mig over den manglende kakao, men trods det, kan jeg anbefale denne kage!
Da jeg lavede den, blev den dog langt fra svampet, hvilket desværre var en nedtur 😦
Som pynt/overtræk piskede jeg lidt piskefløde med en masse god kakao og flormelis. Kagen blev en succes, selvom jeg havde håbet på en svampet konsistens 🙂
LikeLike
Tak.
Du mener sikkert “den manglende chokolade” og ikke kakao. For det skal du jo komme i – ellers bliver den helt albino.
Jeg kan ikke forklare, hvorfor den ikke blev svampet, det bliver den altid, når jeg laver den. Men faktorer som ovnens termostat, højden på din springform osv. har jo meget at sige.
LikeLike
Hej Jan.. Kan jeg bage kagen en dag forud for servering?? og hvad gør jeg med “glasuren”??
LikeLike
Ja ja, den holder sig godt – men dæk den lige til efter den er afkølet.
Smørcremen kan du også lave i forvejen. Stil den i køleskabet natten over. Så tager du den bare ud en 10 minutter før du skal bruge den og giver den så en tur med håndmikseren, så den bliver smørbar igen.
LikeLike
kan man bruge minnimælk
LikeLike
Jep jep, det kan du sagtens. Du får bare en kage med en lille smule mindre fedt i.
LikeLike
Hej kan man bruge chokolade istedet for chokolade pulver
LikeLike
Ja ja, prøv bare det. Men jeg ville nok stadig komme lidt kakaopulver i sammen med den smeltede chokolade.
LikeLike
Nu har jeg brugt den samme chokoladekage opskrift de sidste 10 år men har nu fundet en stedfortræder. Tak for en helt fantastisk og vidunderlig lækker chokoladekage 🙂
LikeLike
Yay! Selv tak.
LikeLike
Så er den smidt i ovnen til familie fødselsdag i morgen. 🙂
Glæder mig til at smage resultatet. Den ser dæleme lækker ud og gaaaaal den dufter godt! 😀
LikeLiked by 1 person
Herligt!
LikeLike
Hvad størrelse springform bruge du så den ikke bliver alt for tynd 😛
LikeLike
Bare helt standard 24 cm. God fornøjelse!
LikeLike
Dette er godt nok bedste chokoladekage jeg nogensinde har smagt. UHM UHM UHM 😛
LikeLiked by 1 person
Det er jeg glad for!
LikeLike
Hej Jan 🙂
Kan man blande lidt kaffe i smørcremen – evt sammen med vand og kakao?
LikeLike
Ja da!
LikeLike
Mmmm, super lækker og nem chokoladekage, som slet ikke bliver kedelig på den der klassenstime-kage-agtige måde. Jeg lavede en mousse af fløde og marabou med daim og puttede oven på. Det var et hit. Helt sikkert en chokoladekage jeg vil vende tilbage til. Tak.
LikeLiked by 1 person
Selv tak. Glad for at høre.
LikeLike
Hey Rebecca, hvad har du brugt til mousse? Altså hvor meget og hvordan har du gjort? Det lyder lækkert!
Mvh
LikeLiked by 1 person
er det oboy kakaopulver eller det “rigtige” man bruger?
LikeLike
Oboy er kakao og sukker – sååh, nej. Rigtig kakao 😊
LikeLike
Den skal prøves. Ser skøn ud. Er det muligt den kan laves uden mælk?
LikeLiked by 1 person
Altså…uden komælk?
LikeLike
Hej. Kan den fryses? Både med og uden glasur?
Kan jeg lave den i en bradepande i stedet for? Jeg vil nemlig gerne stikke den ud i små hapser 🙂
LikeLiked by 1 person
Hej Mette
Jeg har ikke prøvet af fryse den, men mon ikke det går. Og ja ja, fint med bradepande, men så skal du nok give den lidt kortere tid i ovnen. God fornøjelse!
LikeLike
Er det bedst at opbevarer den på køkkenbordet eller i køleskabet, når den først skal spises imorgen
LikeLiked by 1 person
Begge er fint, men husk at dække den til i pose eller lignende – mest så den ikke bliver spist, selvfølgelig.
LikeLike
Jeg er ved at bage din kage, men min smørcreme blir da hel tyk og mørk! Tvivler jo den kan dække hele kagen? Skal der ik væske i? Og hvordan har du fået den så lys, cremen!?
LikeLike
Hej
hvor mange personer er der til i den lage ??
LikeLiked by 1 person
Tja, mon ikke 8-10 personer vil kunne få et fint stykke?
LikeLike
tak JAN det passer perfekt jeg fik 12 da jeg bagte den
LikeLike
Bliver den ligeså god hvis man laver en dobbelt portion og ganger alle ingerdienserne med 2? 🙂
LikeLike
Den bliver DOBBELT så god!
LikeLike
…men psst, lad være med at gange saltet med to
LikeLike
Bedste kage! Den er fantastisk og så dejlig nem og lave!
LikeLike
Skal der ikke slet ikke chokolade i?
LikeLike
Hov! Der er et “ikke” for meget.
Eller måske skulle jeg have tilføjet et komma efter det første:)
LikeLike
Nope
LikeLike
Kan man lave den i en stor bradepande ??😀😀😀
LikeLike
Jep, men så ville jeg nok lave halvanden gange portion.
LikeLike
180 grader varmluft eller almindelig ovn? Jeg glæder mig til at smage den 😅
LikeLike
Alle er glæder sig, når jeg bager din chokoladekage, men hvorfor revner den i overfladen, ved godt at cremen skjuler dem, men du har måske svar.
LikeLike
Er det 180grader varmluft eller alm ovn? ☺️
LikeLike
Jamen dog,så fandt jeg lige min nye ynglings kage via Google..
Den ser knagme lækker snasket ud. Skal laves i morgen tidlig da mine børn og jeg skal på tur i skoven og samle ind til juledekorationer om Eftermiddagen. 😋
1000 tak for lækre kager
LikeLike