Min juleburger – flæskestegspostludium

Flæskestegen, kartoflerne og den brune sovs er dagen derpå lidt som et af Kaizers Orchestras nyere albums: Man bliver mindet om fortidens storhed, men det er ikke helt godt længere. Men det kan det absolut blive. Det kan for eksempel blive til den mest fantastiske juleburger.

Start med at pille så meget af kødet, som du og dine medspisere kan sætte til livs, fra stegen. Pil kødet af i trævler og tag også lidt at fedtet med.

Steg kødet op på en pande i lidt smør sammen med en kanelstang. Kanelstangen giver en varme og antydningen af en klassisk julet smag, der går rigtig godt til de andre dele af burgeren. Hvis du har gemt lidt af skyen fra stegen, så tilsæt lidt af den til kødet. Hvis ikke, så giv det lidt vand undervejs. Kødet må endelig ikke blive stegt tørt.

Hov, du skal også have fat i en brugerbolle. Men der er jo bunker af dem i supermarkedet og også masser af opskrifter på nettet.

Jeg bygger min juleburger op med lidt brun sovs nederst, så det ristede trævlede kød, så masser af rødbedeblade, så to skiver æble og til sidst flæskesvær. Kartoflerne fra i går har fået lidt salt og peber og en omgang i panden med lidt olivenolie.

Haps, haps!

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: